Ewa Norrthon

Copyright @ All Rights Reserved

 

-Jag började med keramik för cirka 14 år sedan, då Jag blev inbjuden till en grupp hobbykeramiker. Här föddes omedelbart en mycket stor passion för leran. Mitt allra första alster blev en kruka inspirerad av den Minoiska tiden i Grekland. Den blev 50 cm. och på den vägen har det fortsatt, med nästan bara stora alster, uppåt en meters höjd. Sedan 2006 arbetar jag med keramik på heltid.

 

Jag ringlar och/ eller bygger, både för att styra formen sakta och så att den blir som jag tänkt mig. Tycker om att arbeta länge med mina verk för att vi skall lära känna varandra under tidens gång. Det gör ju dessutom varje alster unikt.

 

Har min verkstad naturnära och ser ut över öppen skog och vatten, vilket ger mig mycket inspiration då jag skapar mina krukor, amplar, fågelbad, kannor, skulpturer osv, allt modell större. Arbetar uteslutande i stengodslera, som ju kan stå utomhus året om, förutsatt att de inte är vattenfyllda förstås.

 

 

C.V. Ewa Norrthon

2016Vårsalong, Vaxholm

Skulpturpark Bellevue, Stockholm

Skulpturpark Kronovalls Slott, Skåne

2015Höstsalong, Märsta/Sigtuna Konstförening, Jurybedömd

Vårsalong Rådhuset, Waxholm

2014Separatutställning Roddarhuset, Vaxholm

2013Skulpturparken, Vaxholm 3 alster

2011-14Vårsalongen Rådhuset, Vaxholm

2011Separatutställning Roddarhuset, Vaxholm

2008 Utställning Bellevue, Stockholm

2006-07Höst + Vår Helgutställningar, Street Stockholm

 

Ewa är under 2016 representerad både på Kronovall slotts skulpturpark (Österlen) samt Bellervue No 10, Sthlm. Kunder och konstföreningar kan kontakta Ewa för besök i hennes keramikateljé i Vaxholm. Mail

EWA NORRTHON

Foto: Jacob Nordström

ARTBASED

 

Arbetar både I egna projekt

såväl som med andras

utställningar och ideér.

 

Kontakt

laila@artbased.se

0763 22 30 70