PER SONERUD

Copyright @ All Rights Reserved

 

PER SONERUD

Musikprofil och Konstnär

Eller ska jag presentera honom så som han själv gör...som Konstnarr. För Per har en gedigen bakgrund som musikprofil och har alltid arbetat i kreativa flöden. Måleriet är inte helt nytt men att sadla om till att bli konstnär var inget Sonerud riktigt räknat med. Men faktum är att han idag, målar största delen av sin tid. Både beställningsuppdrag och ur fria sinnet.

 

Vernissagen och bokreleasen 13 maj 2016 på galleri So Sthlm blev en storartad succé. Både besök och försäljningsmässigt. Flertalet skribenter i både Sverige och utomlands anar att Per Sonerud kommer att slå igenom stort väldigt fort. Stockholm har fått äran att bli först i världen med att visa upp en av Per Soneruds skulpturer, i skulpturparken Bellevue no 10 som är ett helt ideellt konstnärsprojekt i stockholm.

 

 

" -Någon sa att jag sysslar med intellektuell naivism, det kanske är så?

 

Jag hade aldrig sålt en tavla, utan alltid sagt nej då jag blivit tillfrågad om att sälja.Jag hade aldrig ställt ut min konst och hade noll sekunders utbildning! Målat har jag gjort i femtio år men anser att en tavla aldrig blir klar.

 

Jag tillbringar så många timmar med varje tavla att de till slut blir som ens egna små barn. Och barn säljer man inte!

Men, när man har över 150 oljor i sitt hem så blev det som så att jag lade upp en tavla på facebook och fattade ett beslut.

 

Ibland måste man göra sig av med även det som ligger närmast hjärtat. Det har inte varit lätt.

 

Om ni mot all förmodan skulle tycka om något av mina verk, varsågoda.

 

Per Sonerud"

 

 

Så beskriver Per sin egen konstnärsstart på sin hemsida. Vi andra förundras över att dessa tavlor inte smugit ut tidigare.... Men nu är det dags! Mer info om Per och hans verk finner ni på hans hemsida här.

 

 

 

PER SONERUD

Foto Jacob Nordström

ARTBASED

 

Arbetar både I egna projekt

såväl som med andras

utställningar och ideér.

 

Kontakt

laila@artbased.se

0763 22 30 70