Projects

ARTBASED

ARTBASED


Arbetar både I egna projekt

såväl som med andras

utställningar och ideér.


Kontakt

laila@artbased.se

0763 22 30 70


Konst - Utställningar - Releaser - Konstbaserade Projekt

 

Artbased jobbar på flertal plan när det kommer till konst, bild, färg och form.

Främst arbetar jag i galleri eller företagsmiljöer med konsten, men även med privatpersoner och föreningar. Artbased arbetar med olika konstnärer i olika forum. Ni kanske har stora väggar på företaget men vill inte köpa konst, då kan man hyra konst genom Artbased.  2016 - 2017 hade artbased pågående projekt som skulpturparken i Bellevue i sthlm, samarbete med Lemonbar där konsten byts ut och kontinuerligt olika konstnärer kör barvernissager. Bokprojekt med estetiska inslag som konst, poesi eller specifik miljö/produkt ligger också i Artbased forum. Urval av projekt 2015-2020:

 

2020


-Projektledare för konsten i trädgården (skulpturpark) på Hildasholm

(Invigning 13 juni 2020)

-Jurybedömd utställare på Hildasholm

-Samarbete med Frank Forsman Art och Marina Björkman

-Bokrealese

-Konst och design utställning med Lena Winbo (hösten 2020)

-Utställning på Triften (Hösten 2020)ARTBASED I SAMARBETE MED
HOUSE OF WINE & SPIRITS

2019 blev ett spännande år där Artbased´s tidigare erfarenheter och flöden kombineras med ny mark. Ett av årets nya samarbeten är nämligen med Ulrika Wallin och företaget House of Wine & Spirits.

"Låt oss uttrycka det milt; När vi strålade samman 2018 var det kreativ explosion från första sekunden."

Ulrika Wallin har under en längre tid samlat både sina tankar, känslor och upplevelser, på resan till det perfekta vinet. Samtidigt som hon har en glödhet passion för helheter. Artbased har sedan tidigare både lay out och bokproduktions erfarenhet, Ulrikas texter är sensibla och vackra. Laila Orning började sin konstnärliga bana i glasets värld i början på 2000 talet. 2010 gick hon över till måleriet och nu, 2019 gör hon en kombination av sina båda konstnärsflöden. 2019

-Samarbete med House of wine & spirit

-Konst på The Nut House Mitt sista år som projektledare för konstgalleriet

-Kreativ Skola (kommunal verksamhet mellan konstnär och elever i åk 4-6)

-Jurymedlem Katrineholmskommun inför vintersalongen 2019

 

 

2017-2019 The Nut House

Uppstartande av Konst Galleri samt trädgård/skulpturbacke

på The Nut House, Torsåker/ Almunge

Lisa Lister har under 10 år drivit växtförsäljning och café på platsen med olika events som bilträffar, bröllop och fest. Konstnärer har under åren hängt konst på eget bevåg men visionen var att skapa ett galleri med utställningar blandade etablerade och helt nya konstnärer. Att förlänga konsten ut till trädgården blev ett givet inslag och vi invigde dessa delar i maj 2017.

 

2017-2018 Afterwork på Lemonbar

Kungsholmen sthlm

Ett sätt att få afterwork publiken att möta konst i barmiljö.

 

2016 Skulpturpark Bellevue

Bellevue Konferens ligger i en oas mitt i roslagstull i sthlm där vi skapade en skulpturpark i anslutning till fest och trädgård.

Medverkande konstnärer representerade olika material och formspråk. 

Utställare; Per Josephsson, Ewa Norrthon, Rolf Clovemo, Åsa Kvissberg, Per Sonerud, Yngve Lindstam samt Lubbe Garell och Laila Orning.

 

 

2016 Olja och ord Per Sonerud

Artbased projekterade Per Soneruds första bokrelease samt konstutställning i Sthlm med över 100 gäster inbjudna. En kick start att visa och sälja konst samt ge ut boken där 45 skribenter deltagit i att skriva inspirerande texter om Per Soneruds olika tavlor. Side Kick i detta blev Fotografen Jacob Nordström som tagit mycket personliga porträttbilder på konstnär Per Sonerud. Up close, under huden.

 

 

2015- 2016 Echo,

Konstprojekt om terapeutisk process hos konstnär och hur den psykologiska processen tar sig uttryck genom ord och bild. Projektet var ett skolprojekt med en terapeutisk egenprocess som pågick 2012-2015. Slutarbetet blev en konstutställning samt boken Echo. Konstnär: Laila Orning Medverkande fotograf: Lubbe Garell

 

 

 Tidigare än 2015

20 tal Samutställningar, separatutställningar

Glaskonst, måleri, skulptur

 Sverige och utomlands

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Jacob Nordström